AlgemeenZombies, superbaby’s en robots

Zombies, superbaby’s en robots

Culemborg, 21 augustus 2017

Drie dagen wetenschap op Lowlands samengevat in een online special

 

Love is… in your DNA, toveren met quantumcomputers, hoe zwalk je op alcohol en typen met je brein; een kleine greep uit de razend interessante onderwerpen uit de New Scientist Lowlands Special. Een online magazine vol met verslagen van bijzondere onderzoeken, foto’s, filmpjes en hoe leuk: volledig gerealiseerd in ons online platform Diziner!

Afgelopen weken hebben wij in opdracht van New Scientist keihard gewerkt aan de Lowlands Science Special. Onze interactief vormgever Pascal van Soest is voor het ontwerp van het online magazine volledig in de stijl van New Scientist gedoken en heeft een fantastisch design neergezet. Een overzichtelijke blokkenstructuur vormt de basis van de homepage. Hier kunnen lezers moeiteloos navigeren naar de artikelen, Q&A’s, foto- en videoverslagen en nog veel meer.

Voor de artikelpagina’s is gekozen voor een no-nonsense design. De content is wat er toe doet, het design staat daar volledig in dienst van. Wat de leeservaring weer ten goede komt. Voor de weergave van de fotoreportage is een bijzondere fotogalerij geïmplementeerd. Hierdoor kunnen bezoekers moeiteloos door de foto’s bladeren en zelfs achterover leunen door de autoplay functie aan te zetten.

Met de Lowlands special kunnen de festivalbezoekers heerlijk nagenieten van een fantastisch weekend vol wetenschap. Maar ook voor niet-festivalgangers is het magazine het bezoeken waard. Waar anders lees je over virtuele zombie-epidemieën, de geheimen van het universum en het vinden van je grote liefde op basis van je DNA?

Nagenieten is in ieder geval wat wij gaan doen. Special thanks to de redactie van New Scientist voor dit fanatische project. Hulde aan Bas Hosmar, die een paar slapeloze nachten heeft moeten maken om alles tot in de puntjes goed neer te zetten, Lucien Plattel voor het precies op tijd realiseren van de fotogalerij en Yolinde Meijers voor de online teasers van het magazine.

Lees het magazine hier: lowlands.newscientist.nl

Benieuwd naar wat voor mooie digitale projecten wij nog meer mogen realiseren? Bekijk onze gloednieuwe website: www.twindigital.nl

scroll-to-top