AlgemeenTwin Media restylet vakblad ‘Nursing’
De cover van vakblad Nursing

Twin Media restylet vakblad ‘Nursing’

Eind 2022 deed Twin Media mee aan een pitch voor de restyling van Nursing, een vakblad voor en door mensen in de verpleegkunde. Twin Media won de pitch, en werkte afgelopen maanden aan de restyling van vakblad. Voor de restyling tekende Art Director Frank de Both. Bovendien heeft niet alleen het blad een metamorfose ondergaan, ook de website is vernieuwd.

Nursing

Het uitgangspunt van de pitch was mobile-first. Dat betekent dat het zwaartepunt van de website ligt rondom bezoekers die de site bezoeken met hun mobiele telefoon. De website van Nursing is niet alleen gecentreerd rondom het vakblad. Nursing.nl biedt ook een overzicht van congressen, vacatures en nieuws in de verpleegkundige sector, evenals een webshop. Daarnaast kunnen verpleegkundigen hun kennis bijhouden en aanscherpen door middel van Challenges. Dit is lesmateriaal over een uitdaging waar verpleegkundigen vaak mee te maken krijgen.

Pitch

Art-Director Frank de Both: ‘Een pitch is altijd interessant, omdat je nóg beter dan normaal de wensen, gewenste look en feel van de klant moet weten te grijpen in de pitch.’ Het magazine en de website kregen een passend design, en al gauw werden de schetsen naar de redactie gestuurd. ‘Voor de website heb ik steeds de meest kenmerkende letter gebruikt van de schets, waarbij de pagina’s juist een rustige en consequente vormgeving kregen.’, aldus Frank.

Frank: ‘Het is een soort legodoos geworden met meerdere typografische onderdelen.’

Benieuwd geworden naar een (re-)styling van jouw blad? Neem contact op met Roeland Dobbelaer via roelanddobbelaer@twinmedia.nl of +31 6 42224455.

scroll-to-top