AlgemeenDoor Twin Media ontworpen boek is Managementboek van het jaar 2023

Door Twin Media ontworpen boek is Managementboek van het jaar 2023

In juli 2022 kwam het boek Spelen werkt uit, door Karen Sikkema en Michiel van Eunen, bij uitgeverij BigBusiness. De vormgeving en opmaak van het boek werden gedaan door Twin Media’s eigen senior vormgever Nancy Panjoel. Eind april van dit jaar werd het boek uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2023 in de Rode Hoed in Amsterdam. Het boek gaat over het inzetten van game-based learning en gamification op de werkvloer. De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Liesbeth Tettero, Henny Portman, Arvid Buit, Elmas Duduk, Eric van Arendonk en Jasmijn Mioch. Er stonden nog vier titels op de shortlist voor het Managementboek van het Jaar 2023, maar deze waren niet vormgegeven door Nancy.

Presteren onder druk

Half mei 2022 stuurde Donald Suidman van Big Business Publishers het verzoek tot een haastklus naar Twin: het maken van een boek voor Living Story. Nancy bleek de aangewezen persoon voor deze uitdaging. Nancy: ‘Ik start altijd met een onderzoek: welke lettertypes zijn geschikt als leesletter, kaderletter, wat is een prettig leesbare lettergrootte, etc. Ook kijk ik uit wat voor soort onderdelen de tekst bestaat in het boek, zijn er bijvoorbeeld veel kaders, of wat is een goede oplossing voor een tabel? Kortom: welke ‘grafische’ elementen zouden passen binnen de vormgeving? Het is een fijn gepuzzel waarbij je leesbaarheid en overzichtelijkheid combineert met de wensen van de uitgever en klant. Het hele proces, van het binnenkomen van de opdracht, naar concept, ontwerp, vormgeving, correctierondes en naar de drukker duurde ongeveer vijf weken, wat erg snel is voor een boek. Nancy: ‘En wat is het fijn als je dan het eindresultaat uiteindelijk in je handen hebt. En wat dan natuurlijk helemaal te gek is dat het dan ook nog managementboek van het jaar 2023 is geworden!’

Benieuwd geworden naar een (re-)styling van jouw boek of blad? Neem contact op met Roeland Dobbelaer via roelanddobbelaer@twinmedia.nl of +31 6 42224455.

scroll-to-top