AlgemeenTwin Media maakt ontwerp voor het boek Opvolging en overdracht bij familiebedrijven

Twin Media maakt ontwerp voor het boek Opvolging en overdracht bij familiebedrijven

Voor een familiebedrijf is overdracht of verkoop van het bedrijf een ingrijpende gebeurtenis waar veel uitdagingen bij komen kijken. Het boek Opvolging en overdracht bij familiebedrijven van Berrie Abelen en Wout van der Goot behandelt deze uitdagingen en biedt strategieën om er succesvol mee om te gaan. Rimke Bartels, ontwerper bij Twin Media, maakte het ontwerp.

Wat de overdracht of verkoop van familiebedrijven vaak precair maakt is het feit dat er zowel zakelijke als emotionele belangen een rol spelen. En niet zelden zijn deze in strijd met elkaar. De continuïteit van de onderneming én de sfeer in de familie staan op het spel.

Rimke ontwierp een omslag met een positieve, warme én professionele en zakelijk uitstraling. Ze gebruikte portretten van werkende mensen van verschillende generaties. Het achtergrondpatroon van het omslag is gebaseerd op het ‘driecirkelmodel’ van het familiebedrijf, met zijn kenmerkende overlap tussen de elementen ‘eigendom’, ‘familie’ en ‘bedrijf’. Dit patroon keert ook terug in het binnenwerk, op de openingspagina van ieder hoofdstuk.

Over Berrie Arbelen en Wout van der Goot

Berrie Abelen (1978) is mede-eigenaar van adviesbureau Adcorporate International dat zich sinds 2002 in meerdere Europese landen bezighoudt met het thema bedrijfsoverdracht. Adcorporate is onder andere eigenaar van Bedrijventekoop.nl, het grootste Nederlandse platform waarop bedrijven te koop worden aangeboden dan wel te koop worden gevraagd. Als auteur heeft Abelen meerdere artikelen geschreven over het waarderen van ondernemingen en aanverwante zaken bij bedrijfsoverdrachten.

Wout van der Goot (1950-2019) was de laatste tien jaar van zijn loopbaan senior manager bedrijfsoverdracht bij ING. Hij was een van de oprichters van het Centrum van het familiebedrijf en directeur van de Stichting voor het familiebedrijf.

Opvolging en overdracht bij familiebedrijven is een uitgave van Big Business Publishers

Geïnteresseerd in een (re)styling van je boek of magazine? Neem dan contact op met Roeland Dobbelaer: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of 06 42224455

Meer informatie over Opvolging en overdracht bij familiebedrijven: bbpublishers.nl/familiebedrijf/

scroll-to-top