AlgemeenTwin Media maakt ontwerp voor ‘GOTD: De Canon van Nederland’

Twin Media maakt ontwerp voor ‘GOTD: De Canon van Nederland’

De nieuwste toevoeging aan de Grej of the Day (GOTD) boekenreeks, De Canon van Nederland  is ontworpen door Rimke Bartels, senior-ontwerper bij Twin Media. Grej of the Day (grej = Zweeds voor ‘een ding’) begon in 2009 in het noorden van Zweden. Leerkracht Micael Hermansson wilde zijn manier van lesgeven veranderen. Hiervoor deed hij literatuuronderzoek naar de werking van de hersenen en hoe mensen het meest effectief leren. Het resultaat? Een lesmethode waarbij je iedere dag aftrapt met een superkorte, mindblowing microles van ca. 10 minuten. Onderzoek toont dat dit de perfecte tijdsduur is voor jonge kinderen.

Donald Suidman, uitgever bij Pienter Publishers, zette zich afgelopen jaren in om van GOTD ook in Nederland een succes te maken. Als onderdeel van deze campagne, vroeg hij Twin Media om een volledig nieuw ontwerp te maken voor GOTD: De Canon van Nederland. Hierbij moest alleen het logo en het kleurenpalet behouden blijven. GOTD: De Canon van Nederland is een lesmethode-boek, bestemd voor docenten in het basisonderwijs.

Rimke maakte de nieuwe vormgeving, geïnspireerd door de Zweedse boeken. De vormgeving is – met veel plaatjes en vrijstaande elementen – overzichtelijk en speels, wat de lesmethode aantrekkelijk maakt. Ieder onderdeel heeft een nieuwe, eigen vormgeving gekregen en is in één oogopslag herkenbaar. Alle microlessen beginnen met een raadsel, om de aandacht van leerlingen meteen te grijpen. Deze raadsels zijn in een vergrootglas geplaatst, een nieuw element dat ook op de cover voorkomt.


Geïnteresseerd in een (re)styling van je boek of magazine? Neem dan contact op met Roeland Dobbelaer: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of 06 42224455
Meer informatie over GOTD: De Canon van Nederland: grejoftheday.nl/nieuw-de-canon-van-nederland/

scroll-to-top