AlgemeenKalenders voor het goede doel!

Kalenders voor het goede doel!

KBO-Brabant, een actieve vereniging voor senioren vanaf 50 jaar, bracht vorige week een kalender uit voor Oog om Oog. Dit is een samenwerkingsproject tussen KBO-Brabant en Stichting Oud in Afrika.

Jaarlijks ondergaan in Nederland 140.000 mensen een staaroperatie, gelukkig is dat hier in Nederland voor iedereen mogelijk. In Ethiopië is dat anders. Veel ouderen met deze aandoening hebben geen geld voor een operatie. Ze moeten zich daarvoor vaak noodgedwongen laten ondersteunen door (klein)kinderen of buren, maar meestal zijn ze aan huis gekluisterd. Een operatie aan een oog kost in Ethiopië slechts €35,- , maar dat is voor veel ouderen, die meestal alleen staan, niet op te brengen.

Het samenwerkingsproject heet Oog om Oog , omdat KBO-Brabant hoopt dat mensen die zelf aan staar zijn geopereerd, een oudere in Afrika ook zo’n behandeling gunnen. Immers: niemand weet beter hoeveel een staaroperatie kan bijdragen aan de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven, dan iemand die zelf zo’n operatie heeft ondergaan. Maar ook leden of niet-leden die nog prima kunnen zien, roepen we van harte op mee te doen met dit project. De donaties voor Oog om Oog gaan naar het ‘outreach’-programma van een oogkliniek in het stadje Nekemte. Een klein mobiel team trekt er regelmatig op uit om ter plekke operaties uit te voeren bij patiënten in de meest afgelegen delen van het land.

Twin Media ondersteunt dit project van harte. Samen met redactiebureau Mooi Mag! verzorgt Twin Media elke maand de productie van het KBO-ledenblad Ons. Voor de kalender maakte onze Rimke Bartels het ontwerp, uiteraard om niet, zodat de opbrengsten van de kalender voor de volle honderd procent naar Oog om Oog gaat.

Voor meer informatie over de kalender  en om de kalender te bestellen kijk op: www.kbo-brabant.nl

3

scroll-to-top