AlgemeenDe Tuinliefhebber: een frisse, moderne en open uitstraling

De Tuinliefhebber: een frisse, moderne en open uitstraling

Seizoentijdschrift De Tuinliefhebber heeft na een volledige restyling weer een moderne en aantrekkelijke uitstraling. De restyling is verzorgd door (het aan Virtùmedia gelieerde) Twin Media.

De Tuinliefhebber is het tijdschrift van de belangenbehartigende organisatie voor tuiniers AVVN Samen natuurlijk tuinieren. In De Tuinliefhebber vinden lezers alles wat ze willen weten over thema’s als natuurlijk tuinieren en het bevorderen van biodiversiteit, het plezier in en van de buurttuin, maar ook over moestuinieren en hoe je daarmee je eigen voedsel kunt kweken en gezond(er) en zelfvoorzienend(er) kunt leven.

AVVN vroeg Twin Media een vormgeving te maken met meer seizoensbeleving, vrolijkheid, witruimte, meer aandacht voor fotografie en passende illustraties. Oftewel een tuinblad dat uitnodigt, lekker ‘wegleest’ en kan concurreren met andere groenbladen. Ook was men op zoek naar een nieuwe huisstijl die uitstraalt waar AVVN voor staat en wat de vereniging doet.

Frank de Both, art-director bij Twin Media, maakte het nieuwe ontwerp. Seizoensbeleving laat hij voornamelijk via kleurgebruik naar voren komen. Als de lente begint moet de lente-editie van De Tuinliefhebber natuurlijk al gedrukt zijn, wat ervoor zorgt dat de mogelijkheid om actueel fotomateriaal te gebruiken sterk is ingeperkt. Daarom koos Frank voor een vrolijke illustratie op de cover met veel lentekleuren zoals roze en lichtgroen. De kleuren op de cover zijn verwerkt door heel het tijdschrift, zodat iedere pagina de seizoensbeleving uitstraalt. Tussen de tekstvakken bracht Frank bibberlijntjes aan om het geheel een natuurlijke ‘feel’ te geven.

 

Samen met Paul van Bodegraven, hoofdredacteur bij Virtùmedia, heeft Frank nog eens kritisch gekeken naar het fotomateriaal van AVVN. Zij maakten een kwaliteitsselectie, waardoor voortaan alleen nog de beste foto’s gebruikt zullen worden in het tijdschrift.

Ook de huisstijl van de AVVN is aangepakt. Frank koos voor een open en fris ontwerp, met in het oog springende pictogrammen en een modern, herkenbaar AVVN-logo.

AVVN heeft laten weten heel blij te zijn met het resultaat. Kijk, daar doen we het voor.

Bent u geïnteresseerd in een restyling van uw blad? Neem dan contact op met Roeland Dobbelaer: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of 0345 470 500

Meer weten over De Tuinliefhebber? Bekijk het op avvn.nl/de-tuinliefhebber/

scroll-to-top