AlgemeenTwin Media over naar Woodwing – Enterprise 8 en Adobe Creative Suite CS6

Twin Media over naar Woodwing – Enterprise 8 en Adobe Creative Suite CS6

Terwijl heel tijdschriften- en boekenland de afgelopen kerstweken genoot van kerstdiner en oliebol, is er bij Twin Media hard gewerkt aan een algehele automatisering update.

Twin Media is een van de voorlopers met het werken met het redactionele workflow systeem Woodwing. Afgelopen weken gingen we over naar de laatste versie van Woodwing – Enterprise 8. Deze is geïnstalleerd op een nieuwe snellere server en heeft nu zijn eigen glasvezel internetlijn los van Twin. Deze extra snelheid is dan ook goed te merken in vergelijking met de oude server.

Tegelijk zijn we integraal overgestapt naar Adobe Creative Suite CS6 (InCopy, InDesign Photoshop, Illustrator, Acrobat & Bridge). Deze nieuwe programma’s bieden veel nieuwe mogelijkheden om sneller, makkelijker en efficiënter lay-outs te ontwerpen voor zowel drukwerk als voor op het scherm. Nieuwe functies zoals Digital Publishing Suite voor het publiceren op een tablet, alternatieve lay-outs, vensters splitsen, gereedschappen voor het verzamelen van content, toegang tot recent gebruikte lettertypen en nog veel meer.

Hiermee is Twin Media een van de eerste bureaus die deze stappen zet.

Twin Media Woodwing deskundige Claudia van der Pol. “De overgang is vlekkeloos verlopen. Klanten hebben er nauwelijks iets van gemerkt, ook omdat het natuurlijk een rustige tijd was. Onze automatiseerder Robin Snel heeft het voortreffelijk gedaan. Alles werkt naar behoren. Komende dagen, als alle redacties weer van kerstverlof terug komen en aan het werk gaan, staan we klaar om vragen te beantwoorden en probleempjes op te lossen. We verwachten veel van de nieuwe updates, redactie kunnen sneller werken, de redactionele omgeving van Woodwing is namelijk gebruiksvriendelijker dan de vorige editie.”

De omzetting heeft voor veel werk gezorgd bij Twin Media, maar heeft voor de redacties op zich weinig voeten in de aarde. De redacties loggen nu in op een nieuwe server, hiervoor hebben de redacties een instructie toegestuurd gekregen.

Ook belangstelling in het werken met Woodwing. Neem contact op met Claudia van der Pol, Twin Media via tel. 0345 470511 of mail claudiavanderpol@twinmediabv.nl

adobe_woodwing_colloboration

scroll-to-top